postheadericon Manual pierderi de apa

Asociatia Romana a Apei continua sa faca eforturi pentru imbunatatirea performatelor operationale si financiare ale companiilor de apa din Romania. Unul dintre aspectele sensibile este tematica pierderilor de apa si, in acest sens ARA a realizat mai multe studii de benchmarking in care aceastea au fost analizate si prezentate sub mai multe aspecte.

 

Adiacent aspectelor teoretice, Fundatia CFPPDA organizeaza anual concursul dedicat practicienilor „Detectia pierderilor de apa", ce va avea etapa finala a celei de-a 6 editii in 2013, la Bucuresti. Pentru a completa informatiile necesare perfectionarii profesionale a celor care lucreaza in sector, Fundatia CFPPDA s-a implicat si in pregatirea unui manual dedicat reducerii pierderilor de apa care a fost lansat oficial in luna decembrie 2012.

Avand in vedere importanta acestui subiect pentru organizatia dvs, Fundatia C.F.P.P.D.A. - A.R.A. doreste sa va aduca in atentie aparitia volumului „Manual pentru controlul pierderilor de apă din sistemele de alimentare cu apă" realizat de dl prof.univ.dr.ing. Alexandru Manescu – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

 

Asa cum precizeaza autorul: „Manualul se adresează în general tuturor celor care au ca obiectiv buna gospodarire a apei; în mod particular se adresează celor cu preocupări în domeniu, cum ar fi:

• Furnizorilor de apă, prin explicarea fenomenului, menţionarea măsurilor necesare, specificarea modului în care se poate ţine sub control funcţionarea sistemului în condiţii economice de operare, realizarea strategiei de dezvoltare,

• Instituţiilor de pregatire a personalului care va lucra în domeniu: facultăţi, şcoli, licee, centre de formare profesională,

• Autorităţilor cu preocupare în domeniu şi mai ales autorităţilor locale care sunt responsabile cu calitatea şi cantitatea de apă furnizată,

• Factorilor cu atribuţii în verificarea, decizia şi controlul în realizarea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă,

• Tuturor celor care vor să contribuie cu ceva la folosirea raţională a efortului pentru a avea un nivel mai bun de viaţă şi care au grijă de folosirea raţională a resurselor naturale, umane şi băneşti.

Informatii detaliate despre cuprinsul manualului sunt disponibile aici.

Acest manual poate fi comandat folosind talonul atasat si este disponibil tuturor membrilor ARA spre consultare gratuita la biblioteca asociatiei.

Date suplimentare pot fi obtinute la tel/fax: 021 316 28 29.

Ultima actualizare (Joi, 10 Ianuarie 2013 14:46)

 
Evenimente viitoare
No events
Membri : 3
Conţinut : 30
Număr afişări conţinut : 95137